KringloopTip: Start tijdig met het invullen van de KringloopWijzer
Het jaar is voorbij. De melk is geleverd, het land is bemest, gewassen zijn geoogst, het vee is gevoerd en de benodigde mest is afgevoerd. De sturing op technische resultaten van het melkveebedrijf is geweest over 2021. Nu is het een kwestie van de gegevens organiseren en de KringloopWijzer juist invullen op de website van mijnkringloopwijzer.nl.
10 januari 2022
Verzamel alle benodigde informatie en vul de gegevens juist en consistent in binnen de KringloopWijzer. Zo moet de mestvoorraad overeenkomen met de registratie bij RVO, de voervoorraad overeenkomen met de BEX-registratie en het aantal uren weidegang moet overeenkomen met de registratie bij de melkafnemer. Zorg er dus voor dat alle kengetallen die bij meerdere organisaties vastgelegd zijn op dezelfde manier terugkomen in de KringloopWijzer. Denk aan oppervlaktes, fosfaatoestanden en bijvoorbeeld ganzenschade.
Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen
Lees verderBronvermelding
Auteur: Michel de Haan
Foto: Wageningen University & Research
Meer actueel
Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras
17 april 2019
Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.
Lees meerKringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof
18 juni 2019
Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.
Lees meerTips om de KringloopWijzer goed in te vullen
25 april 2019
Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.
Lees meer