Webinar 2022 - Bodemkoolstof doorgronden

Op woensdag 18 mei 2022 organiseerde het projectteam KringloopWijzer een webinar over het doorgronden van bodemkoolstof. Melkveehouders beheren een enorme voorraad aan bodemkoolstof. Maar wat is bodemkoolstof? En hoe kun je de koolstof in de bodem beheren?

Kijk het webinar Bodemkoolstof doorgronden terug

Onder leiding van Louwrens van Keulen (ZuivelNL) gingen de experts René Schils van Wageningen University & Research en Paul Blokker van DLV advies in gesprek over hoe het zit het met de koolstofbalans van grasland en maisland, hoe je de voorraadverandering in de bodem kunt berekenen, met welke maatregelen kun je de voorraad bodemkoolstof verhogen en hoe rekent de KringloopWijzer met bodemkoolstof.

Webinar KringloopWijzer 2022 - Bodemkoolstof doorgronden

Wat is een webinar?

Webinars zijn een interactieve manier om deel te nemen aan een online bijeenkomst. Als deelnemer kijkt u op uw eigen computer via een live verbinding naar een uitzending. Vanuit een studio geven de sprekers uitleg over een thema. Via een chatfunctie kunt u vragen stellen aan de sprekers. Alle vragen die zijn gesteld in de chat zijn in het webinar beantwoord. 

De PowerPointpresentatie van de sprekers kunt u hieronder downloaden.