Aankondiging KringloopWijzer cursus 2022

Het is nu mogelijk je aan te melden voor de KringloopWijzer-cursus 2022. In het najaar wordt de cursus aangeboden op twee niveaus: een basiscursus en een cursus voor gevorderden.

21 april 2022

Basiscursus

Hoe werkt de KringloopWijzer eigenlijk? En aan welke knoppen in de bedrijfsvoering kun je draaien om uitkomsten te verbeteren? Tijdens deze 3-daagse basiscursus maak je kennis met dit managementinstrument: je leert om de resultaten van de KringloopWijzer te lezen en verbanden tussen de indicatoren te leggen. Dit geeft je inzicht en handvatten om vervolgens aan de slag te gaan met het sturen op de benutting van mineralen.

De basiscursus is geschikt voor docenten, adviseurs en melkveehouders. Voor deze cursus is géén basiskennis vereist.

Meer informatie over de basiscursus

Cursus voor gevorderden

Je bent bekend met het invullen en analyseren van de KringloopWijzer. Maar toch loop je nog tegen vragen aan om een volledig uitgewerkt adviesplan op te kunnen stellen. 

Tijdens deze 3-daagse cursus voor gevorderden gaan we in klein groepsverband aan de slag met het opstellen van volledig uitgewerkte adviesplannen. Om een goed afgewogen adviesplan op te kunnen stellen, is niet alleen de uitkomst van de KringloopWijzer van belang, maar ook het verhaal van de ondernemer: wat vindt deze melkveehouder belangrijk bij het maken van bepaalde managementkeuzes? Welke overwegingen spelen een rol?

De cursus voor gevorderden is met name gericht op adviseurs, maar docenten en melkveehouders zijn ook welkom voor deelname. Bij deelname aan deze cursus verwachten wij dat u over gedegen basiskennis en -ervaring beschikt.

Meer informatie over de cursus voor gevorderden

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer