KringloopTip: Blijf herfstgras optimaal benutten

De voermaatregel vanuit het ministerie van LNV is van tafel. Toch blijft het belangrijk te streven naar een hoge benutting van het eigen ruwvoer. De benutting van gras, met name herfstgras, kan hier een belangrijke rol in spelen.

7 september 2020

Afhankelijk van het weer kan er de komende tijd nog best veel gras groeien. Het gras dat nu nog gaat groeien beschikt vaak over veel eiwit (N). De kunst is om deze voedingstof te benutten. Dit is het efficiëntst wanneer de koeien het zelf uit de wei halen. Goed weiden is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Nu de dagen korter worden neemt de smakelijkheid van het gras af.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Jan van Middelaar
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer