KringloopTip: Investeer nu in de aanleg van een goede maiskuil

De snijmaisoogst gaat binnenkort van start. Het blijft altijd een spannend moment om het juiste tijdstip te bepalen. Het resultaat van de oogst is erg bepalend op de kwaliteit van de mais. Deze geoogste snijmais is immers een belangrijk voedermiddel voor komende winter en de zomer van 2021. Besteed nu alle aandacht aan het oogsten en inkuilen van dit gewas.

31 augustus 2020

Het begint bij het bepalen van het juiste oogstmoment. Kuilen van 30% droge stof zijn gelukkig verleden tijd. Nu zien we regelmatig uitschieters naar boven met 40% droge stof. Toch leveren maïskuilen tussen de 35 tot maximaal 38% droge stof in veel situaties het beste resultaat op.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Jan van Middelaar
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer