KringloopTip: Pak actieve mollen op tijd aan

Door de afwisseling van perioden met veel regen en vorst kunnen mollen dit jaar vroeg actief zijn. De regen zorgt ervoor dat mollen hogere plekken opzoeken en bij vorst gaan de regenwormen, het voedsel van de mollen, dieper de grond in. De mollen moeten hierdoor meer grond verzetten om aan eten te komen, waardoor ze meer schade aanrichten.

20 januari 2022

Op hoger gelegen graslanden kunnen nu dan ook veel molshopen voorkomen. Omdat de paartijd van de mol ligt tussen februari en april is het belangrijk om de mollen op tijd te bestrijden. Een mol kan immers 3 tot 6 jongen werpen en niet op tijd bestrijden kan volgend jaar tot extra overlast leiden.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Aart Evers
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer