KringloopTip: Plan is goed hulpmiddel bij verbeteren van mineralenmanagement

Het Bedrijf Ontwikkel Plan, kortweg BOP genoemd, wordt door alle Koeien & Kansen ondernemers opgesteld. Dit plan helpt ondernemers om goede bedrijfseconomische prestaties te combineren met een optimale mineralenbenutting. Hoe werkt de inzet van een BOP in de praktijk en wat kunnen wij daarvan leren.

19 maart 2021

In dit plan leggen deelnemer en adviseur technische doelen vast voor het komende jaar. Daarnaast spreken ze tevens af welke maatregelen ze treffen om deze doelen te realiseren. Om reële doelen te stellen is het belangrijk om eerst het afgelopen jaar of voorgaande jaren te evalueren en te kijken wat goed is gegaan en op welke punten nog verbetering mogelijk is. Om te bepalen waar je als ondernemer heen wilt is goed om te weten waar je staat en waar je naar toe wilt.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Colin Dekker
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer