KringloopTip: Stalvoeren draagt bij aan een betere eiwitbenutting

Zo veel mogelijk eiwit van eigen land halen is belangrijk voor elke melkveehouder. Meer eiwit betekent meer ruwvoer in de koeien en dus meer melk uit eigen voer. Het voeren van vers gras in de stal kan hier een bijdrage aanleveren. Er is namelijk geen enkel voersysteem dat gras zo efficiënt benut. Waar moet je als melkveehouder rekening mee houden bij voeren van vers gras aan het voerhek?

28 mei 2021

Het aantal melkveehouders dat de komende jaren  zomerstalvoeren gaat toepassen zal toenemen. Met name in het najaar zie je dit steeds vaker, maar ook dit voorjaar  zijn  ondernemers gestart met stalvoeren naast weidegang. Wie het goed inpast binnen zijn bedrijfsvoering, hoeft minder krachtvoer en bijproducten te verstrekken aan zijn veestapel. Dit maakt het voor een aantal ondernemers economisch interessant om vers gras te verstrekken aan het voerhek.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Michel de Haan
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer