KringloopTip: Start tijdig met het invullen van de KringloopWijzer

Het jaar is voorbij. De melk is geleverd, het land is bemest, gewassen zijn geoogst, het vee is gevoerd en de benodigde mest is afgevoerd. De sturing op technische resultaten van het melkveebedrijf is geweest over 2021. Nu is het een kwestie van de gegevens organiseren en de KringloopWijzer juist invullen op de website van mijnkringloopwijzer.nl.

10 januari 2022

Verzamel alle benodigde informatie en vul de gegevens juist en consistent in binnen de KringloopWijzer. Zo moet de mestvoorraad overeenkomen met de registratie bij RVO, de voervoorraad overeenkomen met de BEX-registratie en het aantal uren weidegang moet overeenkomen met de registratie bij de melkafnemer. Zorg er dus voor dat alle kengetallen die bij meerdere organisaties vastgelegd zijn op dezelfde manier terugkomen in de KringloopWijzer. Denk aan oppervlaktes, fosfaatoestanden en bijvoorbeeld ganzenschade.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Michel de Haan
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer