KringloopTip: Verzamel alvast juiste gegevens voor KringloopWijzer

Het einde van dit bijzondere jaar 2020 nadert. Tijd om de balans op te maken en de juiste gegevens te verzamelen die nodig zijn voor het invullen en afronden van de KringloopWijzer. Zo kunt u de KringloopWijzer in het nieuwe jaar snel definitief maken en bepalen waar je staat om vervolgens de bedrijfsvoering hier in 2021 op af te stemmen.

18 december 2020

De KringloopWijzer kan ingediend worden vanaf 15 januari 2021. De uiterste indien datum is 15 mei 2021, tenzij de zuivelorganisatie een andere datum heeft aangegeven. Het is dus goed om hier tijdig mee aan de slag te gaan om de juiste gegevens te verzamelen. Ook dit jaar zijn er weer aanpassingen gedaan. De KringloopWijzer versie 2020 is op verschillende punten aangepast ten opzichte van 2019.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Michel de Haan
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer