KringloopTip:Video: Hoge grasopbrengsten starten bij eerste snede

Koeien & Kansen-deelnemer Rijk Baltus in Middenmeer legt uit hoe hij als intensieve melkveehouder met 30.000 kilogram melk per hectare een optimale grasopbrengst weet te realiseren. In deze video legt melkveehouder hoe hij dat doet. Hij vertelt onder meer over zijn samenwerking met een akkerbouwer, waardoor hij jaarlijks beschikt over nieuwe percelen, die zowel een bijdrage leveren aan kwaliteit als kwantiteit. Rijk past op zijn bedrijf het principe toe van hoge input en hoge output, zoals hij het zelf omschrijft en dit pakt voor hem goed uit binnen de KringloopWijzer.

5 april 2024

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te bekijken.

Bekijk de video op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer