KringloopTip:Video: Minder methaan door voeradditief

Koeien & Kansen-deelnemer Rijk Baltus legt in deze KringloopTIP uit waarom hij meedoet aan een proef, waarbij hij een voeradditief toevoegt aan zijn rantsoen. Dit voeradditief draagt bij aan het verlagen van de methaanuitstoot via pensfermentatie. Op de meeste melkveebedrijven wordt 35 tot 50 procent van de broeikasgasemissie veroorzaakt door methaan uit pensfermentatie. Om CO2 uitstoot te beperken is het daarom belangrijk de uitstoot van methaan te verlagen. In deze video vertelt Rijk Baltus in Middenmeer over zijn ervaring met het toevoegen van een voeradditief aan het ranstoen van zijn veestapel. Hij legt uit hoe hij dat doet en wat de resultaten zijn op zijn bedrijf.

6 november 2023

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer