KringloopTip: Video: Netjes werken belangrijk aandachtspunt bij voederwinning

De weeromstandigheden waren dit voorjaar extreem nat, iets waar je als ondernemer weinig invloed op hebt. Netjes werken is echte een belangrijk uitgangspunt om goed en smakelijk ruwvoer te winnen. In deze video legt Sjon de Leeuw uit hoe je dat doet. Hij geeft tips en adviezen over het afstellen van de voederwinningsmachines. Sjon de Leeuw, adviseur bij PPP-Agro Advies, biedt in deze video nuttige inzichten en richtlijen voor het afstellen van de maaimachine en gaat in op andere aspecten van voederwinning. Bekijk de video om te leren hoe je je voederwinningsmachines optimaal kunt afstellen voor de beste resultaten.

3 juni 2024

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te bekijken.

Bekijk de video op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer