KringloopTip:Video: Optimale opbrengsten zonder kunstmest

Koeien & Kansen-deelnemer Peter Oosterhof legt in deze KringloopTIP uit hoe hij zonder kunstmest, toch een zo hoog mogelijke droge stofopbrengst per hectare weet te realiseren. In deze video geeft Peter aan hoe hij dat doet. Hij zet optimaal in op kruidenrijk grasland, kiest ervoor zijn koeien zoveel mogelijk te laten weiden, zodat hij beschikt over veel weidemest. En probeert met zo min mogelijk machines op het land te komen. Hij licht in onderstaande video toe hoe hij zonder kunstmest streeft naar optimale opbrengsten.

8 maart 2024

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te bekijken.

Bekijk de video op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer