KringloopTip:Video: Organische stof verbeteren in de bodem

Koeien & Kansen-deelnemer Peter Oosterhof legt in deze KringloopTIP uit hoe hij de organische stof in zijn bodem verbetert. Als biologische melkveehouder gebruikt hij geen kunstmest en is hij volledig afhankelijk van de bodembiologie. Hij legt uit hoe hij dat doet op zijn bedrijf. In deze video duikt Peter de bodem in. Hij laat in deze video zien wat het effect is bijvoorbeeld kruidenrijke graspercelen op zijn bodemleven. Hij licht toe hoe hij goed bodembeheer toepast. Dat start volgens Peter met onder andere een goed bodemleven, plantdiversiteit, weining bodemstructuurbederf en optimaal beweiden.

20 oktober 2023

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer