KringloopTip: Welke factoren hebben de grootste invloed op kg NH3 per hectare?

Ammoniakemissie is volop in het nieuws momenteel. Welke factoren hebben de grootste invloed op dit kengetal (uitgedrukt in kg NH3 per hectare)? Hoe kun je deze emissie terugdringen op jouw bedrijf. Welke maatregelen kennen de meeste effectiviteit. Op basis van een statistische analyse van een grote set ingevulde KringloopWijzer is onderzocht welke maatregelen effectief zijn bij het verminderen van de uitstoot van ammoniak. Deze resultaten zijn samengevat in een factsheet ammoniak per hectare.

11 augustus 2022

Op basis van een statistische analyse van een grote set ingevulde KringloopWijzer is onderzocht welke maatregelen effectief zijn bij het verminderen van de uitstoot van ammoniak. Deze resultaten zijn samengevat in een factsheet ammoniak per hectare.

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder

Bronvermelding

Auteur: Barend Meerkerk
Foto: Wageningen University & Research

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer