Meld u nu aan voor de cursus KringloopWijzer voor gevorderden

Dit najaar wordt de Cursus KringloopWijzer voor gevorderden weer aangeboden. Dit managementinstrument geeft inzicht in de milieu- en klimaatprestaties op een melkveebedrijf, waardoor melkveehouders nog beter kunnen sturen op de benutting van mineralen. Tijdens de cursus leren de deelnemers beter verbanden te leggen tussen de verschillende kengetallen en dit om te zetten naar een advies voor de melkveehouder. Cursusdata zijn 19 september, 3 en 17 oktober 2023.

13 juni 2023

De cursus voor gevorderden is gericht op mensen die al veel ervaring hebben met de KringloopWijzer. Om een goed afgewogen adviesplan op te kunnen stellen, is niet alleen de uitkomst van de KringloopWijzer van belang, maar ook het verhaal van de ondernemer: wat vindt deze melkveehouder belangrijk bij het maken van bepaalde managementkeuzes? Welke overwegingen spelen een rol? 

De vorige versie van de cursus voor gevorderden werd qua inhoud van de cursus en kwaliteit van de cursusleiders beide als goed tot uitstekend gescoord door de deelnemers.

Geïnteresseerd in deelname?

Klik op onderstaande knop voor praktische informatie over de cursus en het aanmeldformulier.

Cursus KringloopWijzer voor gevorderden

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer