Ook dit jaar cursus KringloopWijzer gevorderden beoordeeld met een 8

In september en oktober 2023 vond de KringloopWijzer-cursus voor gevorderden plaats. Deze cursus is gemiddeld beoordeeld met een 8. In 2024 vindt niet alleen de cursus voor gevorderden opnieuw plaats, ook de cursus voor beginners staat weer gepland.

13 december 2023

Basiscursus KringloopWijzer

In de basiscursus leren de deelnemers om de resultaten van de KringloopWijzer te lezen en verbanden tussen de indicatoren te leggen. Dit geeft inzicht om te sturen op de benutting van mineralen. Voor het volgen van de basiscursus is wel een zekere basiskennis nodig van agrarische kengetallen voor voeding en bemesting.

Cursus voor gevorderden

De cursus voor gevorderden richt zich op mensen met ervaring om een afgewogen adviesplan op te stellen. Hierbij zijn de uitkomsten en het verhaal van de boer van belang: wat vindt deze melkveehouder belangrijk bij het maken van managementkeuzes?

In deze cursus bezoeken de deelnemers drie melkveehouders. De cursisten waarderen de praktische insteek en de vraag-gerichte aanpak. “Ik heb nu een beter beeld bij de berekeningen achter de KringloopWijzer en daardoor beter inzicht in input en output.”

Cursussen in 2024

Beide cursussen starten in 2024 opnieuw. De cursus voor beginners is gepland op de dinsdagen om de twee weken tussen 19 maart en 16 april. De cursus voor gevorderden is gepland tussen september en oktober. Op basis van reisafstanden wordt gezocht naar geschikte locaties om de cursus te geven.
Kosten zijn tussen de € 745 en € 850, exclusief btw.

Interesse?

U vindt hier meer informatie over de basiscursus KringloopWijzer en hier over de cursus voor gevorderden

Ook kunt u zich daar aanmelden.

Voor vragen kunt u terecht bij Esther Bos (ejbbos@ltonoord.nl). 

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer