Videoserie Stan de Kringloopman over dashboardkenmerken KringloopWijzer

In iedere video van deze serie staat een ander dashboardkenmerk van de KringloopWijzer centraal. Zo legt Stan de Kringloopman uit wat stikstofbodemoverschot, ammoniak- en broeikasgasemissie en percentage eiwit van eigen land zijn. Ook gaat hij daarover het gesprek met melkveehouders aan. De videoproductie is een samenwerking tussen ZuivelNL en Veeteelt.

11 mei 2022

In de zesde en laatste aflevering gaat Stan in gesprek met drie melkveehouders die laten zien hoe ze ondanks hun natuurlijke uitdagingen toch een goed resultaat hebben weten te halen voor een van de dashboardkenmerken.

Bekijk hier de aflevering Stan de Kringloopman met melkveehouders Rijk Baltus, Hains Koopman en Coen Hagoort:

Stan de Kringloopman - Deel 6: aan de slag met de dashboardkenmerken

 

'Stan de Kringloopman' is een animatie-serie gemaakt in 2020-2022 door ZuivelNL in samenwerking met Veeteelt. Hoofdfiguur Stan is een melkveehouder met circa 100 koeien en heeft veel ervaring met het invullen van de KringloopWijzer. Hij gebruikt de tool niet alleen vanwege de verplichting, maar ook om zijn management te verbeteren. In zes video’s vertelt Stan de Kringloopman hoe hij de diverse dashboardkenmerken beïnvloedt op zijn bedrijf. In iedere volgende video bezoekt hij ook een collega-melkveehouder die ervaring heeft met de KringloopWijzer.

Wil je de hele videoserie met Stan de Kringloopman bekijken? Klik dan hier

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer