Webinar Bodemkoolstof doorgronden terugkijken

Op woensdag 18 mei 2022 organiseerde het projectteam KringloopWijzer een webinar over het doorgronden van bodemkoolstof. Melkveehouders beheren een enorme voorraad aan bodemkoolstof. Maar wat is bodemkoolstof? En hoe kun je de koolstof in de bodem beheren?

30 mei 2022

Kijk het webinar Bodemkoolstof doorgronden terug

Onder leiding van Louwrens van Keulen (ZuivelNL) gingen de experts René Schils van Wageningen University & Research en Paul Blokker van DLV advies in gesprek over de koolstofbalans van grasland en maisland, hoe je de voorraadverandering in de bodem kunt berekenen, met welke maatregelen je de voorraad bodemkoolstof kunt verhogen en hoe de KringloopWijzer rekent met bodemkoolstof.

De PowerPointpresentatie van de sprekers kunt u hieronder downloaden.

Webinar Bodemkoolstof Doorgronden 20220518
Webinar KringloopWijzer 2022 - Bodemkoolstof doorgronden

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer