KringloopTip:Video: Optimale stikstofbenutting door de veestapel

Koeien & Kansen-deelnemer Maurice van Erp in Maren-Kessel legt in deze KringloopTIP uit welke maatregelen hij treft om te komen tot een optimale stikstofefficiëntie van zijn veestapel. In deze video gaat Maurice van Erp in op een drietal maatregelen. Hij past op zijn bedrijf bijvoorbeeld zomerstalvoeren toe. Maakt lasagnekuilen en doet er alles aan om het ruw eiwitgehalte in het rantsoen laag te houden. Hij laat zien hoe hij deze maatregelen toepast en wat voor effect dat heeft op zijn stikstofefficiëntie in de KringloopWijzer.

22 september 2023

Klik op onderstaande knop om de hele Tip op de website Verantwoorde Veehouderij te lezen

Lees verder op Verantwoorde Veehouderij

Bronvermelding

Elke twee weken publiceert het project: Mijn KringloopWijzer, een tip. Met deze informatie kunnen ondernemers direct aan de slag in de praktijk.

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer