Kijk het webinar van 23 september terug over bedrijfsspecifieke fosfaat- en stikstofbemesting

Hoe pas je bedrijfsspecifieke fosfaat- en stikstofbemesting toe op het melkveebedrijf met als doel de mineralenbenutting te verbeteren en mineralenverliezen (o.a. ammoniak) te vermijden? Kijk het webinar van 23 september 2020 terug.

28 september 2020

Kijk het webinar 'bedrijfsspecifieke stikstof- en fosfaatbemesting' terug

Koos Verloop (WUR), Jaap Gielen (Countus, VLB) en Jos Verstraten (LTO Melkveehouderij) namen u op 23 september 2020 onder leiding van Han Swinkels (ZuivelNL) mee in hun kijk op het toepassen van bedrijfsspecifieke fosfaat- en stikstofbemesting, met als doel het verbeteren van de mineralenbenutting en het vermijden van mineralenverliezen (o.a. ammoniak) op het melkveebedrijf. Op welke kengetallen uit de KringloopWijzer kan men sturen bij het nemen van maatregelen? Wat levert dit op voor de melkveehouder en de zuivelsector? Welke beleidsruimte komt er voor bedrijfsspecifiek bemesten?

Kijk hier het webinar terug

Meer actueel

Eiwit van eigen land: het begint met het goed benutten van gras

17 april 2019

Buijs: “Ik ben altijd aan het pionieren geweest. Vooral om minder afhankelijk te zijn van externe inputs op het bedrijf. Dat betekent werken naar een vruchtbare bodem en teelt van eigen krachtvoer.

Lees meer

KringloopTip: Bodemstructuur verbeteren door meer organische stof

18 juni 2019

Een goede bodemstructuur is essentieel voor een optimale mineralenbenutting op bedrijfsniveau. Het toevoegen van meer organische stof aan de bodem zorgt ervoor dat de bodem het water beter vasthoudt.

Lees meer

Tips om de KringloopWijzer goed in te vullen

25 april 2019

Bekijk de tips voor het invullen van de KringloopWijzer.

Lees meer